5 + 1 sugestii pentru profesori cum să-și organizeze lucrurile în clasă

„Trebuie să fie aici pe undeva.“ Ți se întâmplă și ție să scotocești conținutul sertarelor, rafturilor sau dulapurilor cu un asemenea bombănit? Dacă ești profesor, atunci cu siguranță deseori, pentru că soarta a aranjat deja ca profesorii să fie copleșiți de o avalanșă de hârtii, rapoarte, cărți și diverse materiale didactice, ca să nu mai vorbim de accesoriile pentru discipline individuale... 
Profesoară cu păr roșcat la tablăCum să ai ordine în clasă și în cabinet? Iată câteva idei.

...înainte de a găsi în sfârșit tezaurul mult râvnit, căutarea îți ia o grămadă de timp cât și de nervi. Avem pentru tine câteva sugestii simple despre cum să îți organizezi lucrurile în clasă ceea ce te va scuti de aceste situații. În plus, dacă le vei aplica într-un spirit jucăuș, copiii își vor adora clasa. Să-i dăm drumul! 

Sugestia nr. 1: Piatra de temelie este masa ta de lucru Om acoperit de bibliorafturi cu eticheta AjutorFolosiți un sistem în aranjarea obiectelor, iar dezordinea o să vă ocolească pe departe.

Masa de lucru este pilonul căpitanului de unde ar trebui să începi. Așează-ți masa de lucru în așa loc, de unde să poți vedea întreaga clasă. Încearcă să ai un minim de lucruri pe masă și fiecare obiect ar trebui să aibă locul său. Dar, din moment ce ființele cu care lucrezi sunt copiii, nu este nevoie să iei totul mortal de serios și îți poți înviora liniștit masa de lucru cu ceva care îi va atrage pe micii școlari. Ce ai zice de un mascot de pluș al clasei care le va zâmbi în timpul orelor? 

Pune doar obiectele strict esențiale în sertare, ca acestea să nu se transforme în curând într-un coș de gunoi, al cărui fund va fi ocupat de lucruri de care în curând nici nu îți vei aminti. 

Sugestia nr. 2: Îmbracă rafturile în culori vesele Tablă școlară și raftDar bineînțeles, dacă insistați pe un negru discret, acesta se va potrivi și clasei dvs. De exemplu, acesta este un maestru al pozării.

De rafturi avem mereu nevoie. Mai ales într-o clasă, unde se predă educația artistică, de exemplu. Unde altundeva să pui la uscat douăzeci de desene umede, unde să depozitezi toate culorile, pensulele și cutiile cu hârtiiRafturile școlare pot fi desigur vopsite și decorate în așa fel, încât elevii să se simtă ca acasă printre ele. Asta ne dorim cu toții! 

De exemplu, acest raft zincat cu 5 polițe chiar cere să fie îmbrăcat în culori. De ce să nu-l vopsești împreună cu copii, de exemplu în cadrul educației artistice? Îl vor iubi cu atât mai mult. Și când sub vopsea ici și colo apare suprafața argintie, fie intenționat, fie întâmplător, rezultatul va fi cu atât mai strălucitor. 

Sugestia nr. 3: Creioanele de aceeași culoare vor să fie împreună 

Unde să stochezi markerele, pensulele, creioanele sau tot felul de cărți de colorat? Cum să le sortezi în mod clar după culoare sau tip? O soluție ieftină și practică este să lipești sau să prinzi împreună câteva pahare de plastic. Sau ia o cutie de fructe puțin mai adâncă și lipește în interiorul acesteia în poziție verticală role de hârtie igienică, una lângă alta. Elevii vor aduce cu siguranță o grămadă de acasă. Astfel vei obține un organizator perfect, unde poți sorta cu ușurință toate accesoriile pentru desenat, vopsit și scris în clasă. 
Fotoliu cu perdele și raftNu uitați să aveți totul în ordine și acasă. Aveți vreun colț de lucru al dumneavoastră? Aranjați-l în mod corespunzător iar munca anevoioasă la domiciliu cu lucrările de control va merge mai bine.

Sugestia nr. 4: Fără lăzi și cutii ești pierdut 

Cutiile și lăzile în care poți depozita cele mai multe accesorii și consumabile didactice sunt un clasic ieftin și elegant. Bineînțeles că, se recomandă să le marchezi clar astfel încât să ai mereu o imagine de ansamblu a ceea ce este ascuns în ele. Și pentru a nu arăta atât de anost, le puteți lipi împreună cu copiii în timpul orelor cu hârtii decorative sau le puteți vopsi sau colora cu modele vesele. 

Acum este suficient să cumperi un raft pentru școală sau grădiniță, pe care să depozitezi cutiile și imediat obții un spațiu de stocare cu o capacitate respectabilă. Nu uita să atașezi raftul la perete cu ancora de fixare. Într-o sală de clasă plină de copii, care ar putea încerca să se urce pe rafturi, s-ar putea să nu fie o soluție tocmai potrivită rafturile neancorate. 

Sugestia nr. 5: Tot ce este mic trebuie să fie sub capac 

Obiectele mici se pierd cel mai ușor. Dar ce zici de toate acele cleme, ascuțitoare, radiere, creioane de ceară, crete și alte lucruri mici? Desigur, trebuie sortate în cutii sau borcane mici, care pot fi închise cu un capac.  

Poți marca borcanele cu etichete autoadezive sau le poți vopsi împreună cu copiii cu vopsele pentru sticlă. Fiecare copil își poate picta propriul borcan. Poți face același lucru cu borcanele vechi mai mari, unde poți depozita și alte accesorii de colorat, precum pensule sau creioane. 

Și ultima sugestie? În dulap te vor salva dosarele Femeie cu laptop și raftAranjați cărțile, lucrările de control și totul necesar, în așa fel încât să nu fie greu de găsit.

Cabinetul profesorului, este în cea mai mare parte un spațiu cu dimensiuni modeste, unde este nevoie să fie stocate o grămadă de hârtii și materiale didactice. Și aici te vor salva dosarele, prietenii și salvatorii fiecărui profesor. Este suficient să le ai clar marcate sau etichetate în funcție de clase sau în funcție de scop - de ex. dosar pentru teste, pentru teme de casă, etc. Aranjează-le unul lângă altul pe polițe în cabinetul tău sau pe rafturi de birou și le vei avea mereu la îndemână. 

Îți iei testele copiilor acasă pentru corectare? În acest caz, crează-ți într-o formă simplificată un sistem similar și acasă cu suficient spațiu pentru aceasta, astfel încât să nu ai haos într-o grămadă de hârtii. 

Ce zici? Te-am inspirat măcar puțin? Ți-a venit în minte o soluție și mai bună în timp ce ai citit acest articol? Foarte bine. Exact acesta a fost scopul acestor rânduri. Nu ne îndoim de faptul că, de acum înainte nu vei mai căuta atât de mult sau deloc accesoriile pierdute și poți dedica timpul economisit relaxării binemeritate, de exemplu cu o carte bună și o ceașcă de cafea în mână. 


Sursă foto: Rafturi Romanesti.ru, Unsplash.com, Depositphotos.com