Îmblânziți garajul sălbăticit: Cum să faceți curățenia de toamnă în garaj

Garajul este un loc ideal de depozitare. Se poate întâmpla însă, ca în mod treptat să parcați din ce în ce mai multe lucruri, încât să nu vă mai încapă lucrul cel mai important, și anume autoturismul. În situația în care parcarea în garaj devine o problemă de milimetri, datorită căreia va trebui să coborâți oglinzile și aripa din față să o sprijiniți cu perna, este timpul să acționați. Cum să faceți curățenia de toamnă în garaj, astfel încât ordinea să dureze mai mult de jumătate de an? Avem un răspuns simplu: scăpați-vă de tot ce nu este necesar și achiziționați rafturi.
Raft cu bici în garajRaftul adecvat este elementul-cheie pentru realizarea ordinii – rezervele și sculele vor fi aranjate într-o clipă.

Primul pas: Aerisiți

În primul rând, garajul trebuie puțin aerisit. Românii se mândresc cu calitatea de a se pricepe la toate, tocmai de aceea adună tot felul de resturi, tăieturi, piulițe, dispozitive nefuncționale și componente neidentificabile, fapt care deja începe să miroase a acumulare patologică. 

Puneți toate lucrurile pe podea și priviți-le cu atenție. Cele care trebuiesc a fi aruncate le recunoașteți la prima vedere, în momentul în care vă ziceți: „Ar putea să-mi fie vreo-dată de folos.“
Garajul vechi vs. garajul nou cu mașinăDescoperiți comori nebănuite, care își vor găsi locul cel mai bun la gunoi.

Al doilea pas: Montați rafturi

Ce ar putea ajuta hoardelor de lucruri care atacă vopseaua mașinii? Rafturile cu etajere. Cu ajutorul lor puteți organiza garajul pe verticală, ceea ce va economisi mult spațiu și, în plus, veți avea o imagine perfectă a tot ce se află în ele, ca la magazin.
Dezordinea și raftul în garajCu ajutorul rafturilor veți avea o imagine clară a ceea ce se ascunde în garajul dumneavoastră.

Pentru obiectele mărunte, cum ar fi cuie, șuruburi, scule și diverse subansambluri, achiziționați-vă cutii și valize, restul depozitați în funcție de greutate, în partea de jos aflându-se cele mai grele și cele mai ușoare în partea superioară.

IDEE: Pe părțile laterale ale raftului puteți agăța furtunuri de grădină și benzi de cauciuc.
Ce se poate depozita pe raftSculele aranjate într-o ordine nemaipomenită.

Raftul toamna face ordine în garaj

Raftul în garaj va fi cel mai util toamna. Odată cu sosirea lunilor reci și umede, necesitatea de a avea destul spațiu în garaj este din ce în ce mai mare. Sezonul de vară s-au încheiat, va trebui să eliminați apa din piscină ca apoi să o pliați, să depozitați trambulina, umbrela de soare și mobilierul de grădină, trebuie găsit loc și pentru lemnele de foc, precum și toate borcanele cu murături și dulcețuri. Dacă nu aveți pivniță, magazie sau depozit, vă rămâne doar garajul.

IDEE: Iarna nu veți avea nevoie de mașina de tuns iarba. Dacă demontați mânerul, vă încape foarte bine în partea de jos a raftului.

Ce fel de rafturi să alegeți pentru garaj?

Este foarte clară indispensabilitatea rafturilor în garaj. Întrebarea este, ce fel de rafturi să alegem pentru garaj? Cu siguranță din metal. La alegere sunt două variante:

  • Rafturile zincate sunt rezistente la umezeală, în plus, pentru asamblare nu veți avea nevoie de nici un șurub. Părțile componente pur și simplu le glisați una în cealaltă.
  • Rafturile lăcuite creează un design frumos. Se construiesc în diverse culori.

Importantă este portanța raftului. Dacă veți dori să depozitați pe rafturi și lucruri mai grele, vă indicăm să alegeți o variantă profesionistă. Rafturile profesioniste rezistă la depozitarea sacilor cu ciment, a unei centrale electrice, a suportului pentru umbrela de soare, chiar și a unui fierăstrău cu lanț. În acest caz nu uitați să asigurați protecția împotrivă răsturnării – folosind un set de ancore, fixați raftul la perete.
Raft cu bici în garajul golCum e? L-a pus la punct?

Etajerele vi le puteți monta după dorință și necesitate în așa fel, încât să vă încapă pe ele și lucruri mai voluminoase. Pe raft veți putea înghesui atât piscina împachetată, cât și trambulina sau umbrela de soare, doar că trebuie să fie destul de înalt și de lung. Este posibil ca un raft 1800 x 1800 mm să nu fie suficient. Dar când înșurubați mai multe între ele, veți obține un spațiu de depozitare perfect, unde va încape cu ușurință totul. În plus, seturile de rafturi pot fi achiziționate la prețuri convenabile.

IDEE: Scoateți polițele de pe rafturi și veți obține un suport ideal pentru anvelopele de vară.


Sursă foto: Depositphotos.com, RafturiRomânești.ro