6 + 2 trucuri de îmbunătățire pentru scara ta

Cum să faci dintr-un lucru deja practic un lucru și mai practic folosind o scară? Am pregătit o listă de sugestii DIY (do it yourself) pentru îmbunătățirea scării tale, datorită cărora munca va fi mai confortabilă, mai rapidă și, de asemenea, mai sigură. Unele sunt atât de simple încât vei spune „De ce nu m-am gândit la asta până acum la ele?”
Un bărbat cu șapcă galbenă sprijinit de o scară

Lată câteva sugestii pentru a face lucrul cu o scară mai sigur și mai confortabil. Încearcă-le!


1. ți este frică să nu aluneci pe scară? Lipește pe trepte benzi antiderapante
Un bărbat cu o cască galbenă cu o mașină de găurit cade de pe scară
Să îți lovești capul nu este niciodată o mare plăcere. Mai ales dacă reușești să cazi doar așa, pur și simplu.

Scările din aluminiu sunt ușoare, puternice și destul de sigure, dar să te urci pe ele când sunt umede fără încălțăminte de lucru adecvată, poate uneori semăna cu patinarea la deal. Unele modele sunt deja echipate din fabrică cu benzi antiderapante, dar, de obicei, vei găsi pe ele numai caneluri fine, care nu te vor proteja prea mult dacă calci neglijent.

Te poți ocupa singur de siguranța muncii. Tot ce trebuie să faci este să lipești treptele cu benzi din corindon și apoi te poți urca și desculț pe scară. Recomandăm să cauți un design impermeabil astfel încât banda să nu se dezlipească în scurt timp.

2. Vrei să te sprijini comod pe scară? Trage pe trepte baghete de spumă
Baghete de spumă galbene, verzi și albastre pe marginea piscinei
Gambele tale îți vor mulțumi!

Curățarea jgheaburilor, vopsirea fațadelor, tăierea pomilor – la toate aceste lucrări trebuie să ne întindem încontinuu și să lucrăm într-o poziție aplecată de pe scară. După mult timp de stat în picioare, încep să ne apese treptele scării pe genunchi și gambe.

Nu este nimic mai ușor decât să înfășurăm treptele în ceva. Mai bine decât niște cârpe vechi pot servi în acest sens baghetele de spumă pentru înot, disponibile în mod obișnuit în magazine specializate și destul de ieftine. Este important să fie goale în interior - le tai longitudinal și le aplici pe acele trepte pe care tocmai te sprijini. 

SUGESTIE: Cum să tai scânduri lungi pe un fierăstrău de masă fără a fi nevoie de ajutorul altor mâini? Folosește ca ajutoro scară din aluminiu unilaterală. Prinde cu două cleme scândura de lemn de latura fără trepte a scării la înălțimea necesară și gata. 

3. Îți cad mereu de sus șuruburile și cuiele cňnd ești pe scară? Lipește un magnet pe scară
Un magnet mare cu o mulțime de șuruburi și piulițe
Dar nu exagera cu puterea lui. Este posibil ca șuruburile tale să nu îi reziste și nu le vei mai putea recupera niciodată.

Să vânezi după șuruburi și cuie prin buzunare în timp ce lucrezi pe o scară poate fi destul de enervant, iar să le ții în gură atunci când faci o gaură este de-a dreptul periculos. Un magnet plat mai mare, pe care îl lipești pur și simplu pe scară, va servi drept un mare ajutor.

Dacă vrei ca scara ta de lucru profesională să arate și în continuare profesional, alege mai bine un suport magnetic neodim cu filet. Apoi, fă o gaură în scară și înșurubează de ea ferm magnetul.

Vei găsi și de cumpărat o mulțime de magnete universale pentru scară, care se atașează direct pe treapta, care va servi și ca suport pentru scule.

4. Alege geanta de scule în funcție de faptul dacă poate fi atașată la treptele scării
Un bărbat mai în vârstă stă pe pământ sub scară și se ține de genunchi
... pentru că, cine ar vrea să umble sus jos să caute în cutia de instrumente tot timpul?!

Te-ai gândit să îți cumperi o nouă geantă pentru uneltele de lucru? Gândește-te în timp ce alegi și la scara ta. Nu ar fi mai bine să cumperi o centură pentru scule în loc de o geantă mare? Aceasta poate fi aruncată peste treapta scării. Îți vei ușura spatele și vei avea întotdeauna la îndemână toate șurubelnițele, cleștele, cheile și ciocanele. Dacă petrecei mai mult timp pe scară decât pe pământ, s-ar putea să merite să investești într-o geantă specială de lucru.

SUGESTIE: Cu cât o persoană este mai în vârstă, cu atât este mai greu să tragă scara prin toată grădina ici și colo. O scară lungă este mai ușor de transportat pe roți. Pune sub ea o cârpă sau, și mai bine, o bucată de cauciuc sau covor, pentru ca să nu se zgârie de roți, și fixeaz-o de mânere cu benzi de fixare, astfel încât să nu se desprindă atunci când te întorci cu scara prin grădină. 

5. O platformă de depozitare sau un suport pentru dispozitive pot fi realizate și de unul singur
Siluete de bărbați în căști galbene care lucrează pe scară
Cel mai important este să fie practic și confortabil, doar știm asta.

Alergarea în sus și în jos, aici pentru mașina de găurit, aici pentru o mașină de șlefuit, apoi pentru o șurubelniță, este o pierdere de timp imensă. Un meșter adevărat se descurcă și în astfel de situații. Tot ce vei avea nevoie sunt câteva profile de lemn, din care îți faci un suport de depozitare adaptat scării și nevoilor tale: pentru scara de zugrav poți face un cadru pentru o tavă de vopsea și unelte de zugrăvit cu un raft pentru perii, dacă lucrezi pe acoperiș, atunci vei folosi suportul pentru acel tip de scule de care ai nevoie în munca ta.

Desigur, această soluție funcționează numai pentru scările cu două părți și  scările de lucru pe care se poate monta o astfel de platformă.

6. Și un simplu cârlig poate face munca mult mai ușoară
Bărbatul a pescuit o scară cu o undiță
Un cârlig obișnuit poate fi o captură bună pentru colecția ta de gadgeturi!

Unul dintre accesoriile absolut banale pentru scări este cârligul clasic, pe care îl poți obține în fiecare magazin cu articole de bricolaj și hobby market (Nu cumpăra cârlige pentru uz casnic, cine știe care este capacitatea lor de încărcare). Acest lucru mic este de neprețuit în lucrările din livadă: atârni un fierăstrău sau un coș cu fructe pe cârlig. Electricienii vor aprecia cârligul pentru agățarea cablurilor.

În locul unui cârlig mai poți înșuruba în partea de sus a scării un șurub suficient de lung pe care îl fixezi pe ambele părți cu piulițe. Multe scări din aluminiu au deja o suprafață perforată în acest scop, astfel încât vei avea treaba și mai ușoară.

Indiferent de tipul de scară din oferta noastră pe care îl alegi, îți dorim succes în fiecare treabă nu numai cu scara


Sursa foto: Depositphotos.com, Unsplash.com