10 sugestii ieftine despre cum să dai culoarea interiorului

Simți că casa ta are nevoie de schimbare? Uneori este suficient să adăugi un accent de culoare care să îi dea o notă nouă. Avem 10 sugestii despre cum să îți amenajezi interiorul fără a te costa mulți bani.
Camera de zi în culori deschise cu canapea și o plantă
Încearcă culori, pături sau plante verzi. Toate acestea vor da o atmosferă mai plăcută camerei.

1. Începe cu zugrăveala

Cel mai bun mod de a revigora spațiul interior este cu siguranță o culoare nouă. Culoarea albă este plictisitoare iar culoarea de caise este deja de domeniul trecutului. Anul acesta este la modă un roșu intens, galben canar și bleumarin. Încearcă să le combi cu gri deschis. Alege un perete, ideal vizavi de fereastră, pe care îl zugrăvești cu o vopsea în culoare mai intensivă. Lumina zilei reflectată conferă întregii încăperi o notă plăcută.

Sugestie: Evidențiază cu aceeași culoare și cadrele ușilor. Intrarea în cameră va primi o notă cu totul nouă. 

2. Schimbă perdelele

Lucrul cel mai simplu pe care îl poți face pentru locuința ta, este schimbarea perdelelor. Alege altele care vor contrasta cu spațiul. Nu evita culorile strălucitoare. Poate că va trebui să speli mai des perdelele care au o culoare mai deschisă, dar acestea vor aduce emoțional mai multă lumină în cameră.

3. Lasă natura să intre în casă

Cumpără un ficus, o monstera, un lămâi sau poate un palmier și oferă-i spațiu să crească. O floare mare în colțul camerei mărește optic spațiul. Nici nu trebuie să înflorească, verdele în sine merge bine cu mobilierul și parchetele din lemn.

4. Pune pe pereți fotografii în rame colorate

Ai o cutie de pantofi plină cu fotografii vechi de familie ascunse undeva în dulap? Alege-le pe cele mai bune, cumpără rame colorate și atârnă-le pe perete. Nu te gândi prea mult la organizarea lor. Chiar și în galeriile de artă astăzi este la modă dezorganizarea.

SUGESTIE: Iluminarea inteligentă cu LED-uri, care poate schimba temperatura luminii, va face multă muncă în locul tău. 

5. Tapițeria distinctivă transformă fotoliile tale în unele originale

Dă o nouă viață vechilor tale scaune din lemn. Du-le la un tapițer să le pună o tapițerie nouă. La prețul unor scaune de calitate proastă, obții astfel scaune originale care au o poveste. Un fotoliu excentric completează perfect canapeaua. Vei vedea cum toată lumea se va bate cine să stea în el.
Living cu canapea, covoare decorative și multe tablouri
Lasă să intre puțină natură în cameră, nu te teme de tapițeria  colorată și nu uita de fotografii.

6. Covoarele de toate tipurile experimentează un comeback acum

În timp ce covoarele clasice au dispărut practic din interioarele moderne, covoarele traversă și covoarele persane se întorc cu mare glorie și trebuie adăugat că nu numai pe parchet sau gresie. Un covor de design este un element dominant unic cu care poți înfrumuseța și un perete din sufragerie. În plus, amortizează perfect zgomotul. Atârnă-l vizavi de sistemul Hi-Fi - astfel poți îmbunătăți transmisia audio și poate vei satisface și vecinii.

7. Tapetele foto sunt din nou la modă

O altă tendință pe jumătate uitată a anilor 80 sunt tapetele foto. Dacă în spatele ferestrei nu se află decât imaginea sumbră a unui oraș, lipește pe perete o tapetă foto cu o junglă exotică sau munți. Și dacă ești un fotograf iscusit, poți proiecta singur tapetul. Există nenumărate ateliere care pot personaliza tapete foto și nici nu este prea costisitor acest lucru.

SUGESTIE: Tot așa este posibil să personalizezi propriile perdele originale. 

8. Scoate fețele de masă și păturile de la bunica din dulap

Nu este nimic mai simplu decât să acoperi o masă de bucătărie veche, urâtă, cu o față de masă frumoasă. Dulapul bunicii este o sursă ideală de fețe de masă de calitate. Odată ce îl deschizi, scoate și câteva dantele croșetate.

Însă nu exagera cu dantele, astfel încât camera ta să nu se transforme într-un azil de bătrâni. Cu toate acestea, dacă găsești un loc potrivit pentru o dantelă croșetată, aceasta poate face minuni. De exemplu, va arăta grozav pe un mobilier minimalist. Și la fel ca și covorul, o dantelă pusă într-un cadru frumos arată bine pe perete.

SUGESTIE: Vopsește mobilierul vechi - poți transforma cu ușurință o comodă veche într-o piesă de design DIY. 
Un bărbat cu o femeie pregătește o masă și un tânăr cuplu gătește pe fundal
O astfel de față de masă poate face minuni cu întregul spațiu interior!

9. Împarte spațiul cu paravane

O bucătărie comună cu sufrageria sau diningul este acum un standard. Camerele unite pot lumina și mări optic chiar și cel mai mic apartament, dar nu îi conferă intimitate, ceea ce poți simți, mai ales dacă lucrezi de acasă. Să lucrezi de acasă și să te concentrezi la muncă necesită multă disciplină.

Ai transformat un colț din sufragerie în birou? Separă-l de canapea și ecranul televizorului cu un paravan. Este o modalitate bună ca să te desparți vizibil de restul încăperii. Te va ajuta să te concentrezi și celorlalți membri ai familiei le va semnala că nu trebuie să te deranjeze.

10. Chiar și garajul sau pivnița merită puțină culoare

Poți da culoare și altor părți ale casei. Subsolul și garajul nu trebuie să fie locuri sumbre fără pic de viață. De exemplu, puțină viață le va aduce un raft  roșu sau albastru. Desigur, este important ca mai întâi de toate să faci  curățenie și ordine generală aici.

SUGESTIE:  Rafturi lăcuite poți folosi și în camere. La fel ca și paravanele, acestea sunt folosite pentru a împărți spațiul. 


Sursă foto: Depositphotos.com