Cum să faceți față petelor rezistente? Partea a II-a

De obicei sângerăm din nas chiar atunci când avem îmbrăcat un tricou sau o bluză albă. Să nu mai vorbim despre mânjirea accidentală a pantalonilor cu mâinile unse. Pata apare într-o secundă, dar îndepărtarea ei poate să dureze mult mai mult timp. Dar, când cunoașteți trucurile potrivite, nu trebuie să vă mai faceți griji cu privire la petele de sânge, ceară, cerneală, grăsime, sau ciocolată!

îndepărtarea petei

Îndepărtați în mod simplu și ușor petele de sânge, ciocolată, dar și cerneală și ceară.

1.  Îndepărtați sângele cu apă rece și săpun sau peroxid

Uitați de hainele murdărite de sânge, care ajung să fie aruncate din dulap. Acum puteți îndepărta în mod simplu și ușor petele de pe hainele preferate. Lăsați să curgă apă rece pe zona afectată și veți vedea miracole.

Pe lângă petele de cafea sau ceai, apa rece se aplică și la petele de sânge. Tot ce trebuie să faceți este să puneți hainele murdare în apa rece și să frecați zona afectată cu săpun solid. Lăsați hainele să stea în apă și apoi spălați-le cu grijă în mâini.

Pentru fibrele mai delicate vă puteți baza pe pasta de sare. Amestecați sarea de masă cu apă, până se formează o pastă, pe care o veți aplica pe zona afectată. Apoi clătiți hainele cu apă rece și repetați procesul până când pata dispare.

Dacă observați pata de sânge înainte să se usuce, folosiți peroxid. Pentru a evita deteriorarea hainelor, testați peroxidul înainte pe o porțiune mică de material, să vedeți cum va reacționa. Diluați peroxidul unu la unu cu apă și turnați-l pe zona afectată. Când peroxidul nu mai face spumă, repetați procesul până când pata de sânge dispare. La final, clătiți hainele în apă rece.

pată de sânge

Nu trebuie sa vă mai faceți griji cu privire la petele de sânge. Acum le puteți îndepărta de pe haine cu ajutorul apei reci și a săpunului.

2.  Detergentul de spălat vase îndepărtează grăsimea și de pe haine

Indiferent dacă gătiți, sau luați prânzul în timp ce vă plimbați, pata de grăsime apare pe tricou sau bluză cu viteza fulgerului. Cum îndepărtați o astfel de pată de grăsime? Dacă puneți hainele în mașina de spălat, probabil că nu veți scăpa de pată, așa că, în astfel de cazuri folosiți mai degrabă detergentul de spălat vase

Produsul, pe care îl folosiți pentru a îndepărta grăsimea de pe vase, vă va scăpa și de petele de grăsime de pe haine. Aplicați pe zona afectată detergentul de spălat vase și frecați locul murdărit cu mâna sau cu buretele. Lăsați să acționeze și apoi clătiți cu apă. 

Dacă detergentul nu ajută, încercați să amestecați bicarbonat de sodiu sau praf de copt cu apă, până se formează o pastă. Apoi aplicați această pastă pe petele de grăsime și lăsați să acționeze. La final, clătiți sub jet de apă rece și spălați în mașina de spălat. 

3.  Pentru petele de ceară folosiți fierul de călcat

Dacă vă place să creați o atmosferă frumoasă cu lumânări aprinse, cu siguranță ați experimentat deja o situație, în care stingând lumânarea prea frenetic, v-a ajuns ceară pe haine. Dacă v-ați întrebat cum să scăpați de acea pată de ceară, avem o soluție pentru voi.

Cel mai simplu mod de a îndepărta pata de ceară este cu un cuțit de tacâmuri. Va fi suficient să razuiți cu grijă ceara. Cu toate acestea, va rămâne pe haine o pată de la ceară, care sa îmbibat în țesătură, pe care o puteți îndepărta folosind fierul de călcat setat la temperatura minimă. 

Nu uitați să așezați sub haine ziare, sau un strat gros de hârtii absorbante, sau șervețele, pentru ca ceara să nu pătrundă pe partea cealaltă a hainelor. Puneți un strat puțin mai subțire de șervețele pe pata de ceară și călcați încet cu fierul de călcat. Repetați procesul până când ceara este complet îmbibată în șervețele. Nu uitați, că va trebui să schimbați șervețelele în timpul călcatului. De asemenea, aveți grijă să nu ardeți hainele.

4.  Îndepărtați petele de cerneală cu lapte

Ați băgat vreodată un pix în buzunarul de la pantaloni sau cămașă? După ce ați găsit pete de cerneală pe haine, cel mai probabil ați regretat asta, și ați aruncat aceste haine din dulap. Dacă trăiți cu convingerea, că îndepărtarea petelor de cerneală este o luptă pierdută, avem pentru voi vești bune. De petele de cerneală scăpați cu ajutorul laptelui

Aplicați pe zona de îmbrăcăminte afectată, folosind un burete sau prosop, lapte cald. Repetați procesul până când pata de cerneală dispare. Dacă mai rămân urme de cerneală pe haine, puneți-le peste noapte în apă cu detergent de rufe.

pată de cerneală

Cerneala poate fi îndepărtată cu lapte sau fixativ. Așadar, nu mai trebuie să aruncați hainele murdare din dulap.

În afară de lapte, pentru îndepărtarea cernelii, puteți folosi și fixativ de păr. Sub zona afectată puneți un șervețel de hârtie sau ziare, pentru ca, culoarea închisă să nu pătrundă mai adânc în țesătură. Pulverizați de aproape pe zona afectată cu fixativ de păr, care va dizolva parțial pata. Eliminați murdăria cu ajutorul unui burete, sau șervețel, care va absorbi umezeala, și repetați procesul până când pata dispare. Apoi spălați hainele în mașina de spălat.

5.  Îndepărtați petele de ciocolată de pe haine cu apă sărată

Dacă petele rezistente de ciocolată vă provoacă panică, de acum încolo puteți să stați liniștiți. Noi vă oferim câteva sugestii despre cum să eliminați eficient petele de ciocolată de pe haine. Nu mai stați pe gânduri și fugiți după sare și apă

Cum îndepărtați ciocolata de pe haine folosind sare și apă? Tot ce trebuie să faceți este să dizolvați puțină sare în apă călduță, să înmuiați cu acest amestec un burete și să frecați zona afectată. Lăsați apa sărată să mai acționeze puțin. Dacă pata nu dispare în totalitate, puneți hainele la înmuiat în apă cu detergent de rufe și lăsați să acționeze timp de o oră. Apoi puneți hainele în mașina de spălat. 

Puteți scăpa de petele de ciocolată folosind și lapte cald. În lapte cald veți înmuia un burete cu ajutorul căruia veți curăța zona afectată. Dacă pata va fi încă vizibilă, puneți hainele din nou la înmuiat în apă cu detergent de rufe și după aceea spălați în mașina de spălat. 

detergent

Dacă petele nu dispar după spălarea manuală, poate ajuta să înmuiați hainele în apă cu detergent de rufe.