Cum să faceți față petelor rezistente? Partea I

Pata roșie de pe bluza albă preferată poate strica în mod fiabil o seară plăcută alături de un pahar de vin roșu. De acum înainte, nu trebuie să vă mai faceți griji din cauza acestor pete rezistente. Deși mașina de spălat nu se poate descurca de multe ori, voi o puteți face. Este de ajuns să apelați la rezerva voastră de produse de curățare universale de uz casnic, iar îndepărtarea petelor de vin, iarbă, cafea, transpirație sau make-up nu va mai prezenta nici o problemă pentru voi.

 

îndepărtarea petelor

Petele de cafea, vin sau make-up par înfricoșătoare la prima vedere. Dar nu trebuie să vă faceți griji, deoarece puteți face față petelelor rezistente în mod simplu și ușor.

La ce trebuie să vă gândiți atunci când îndepărtați petele rezistente

Înainte să începeți să îndepărtați petele, ar trebui să vă gândiți la câteva reguli de bază, datorită cărora veți scăpa de murdărie mai ușor și mai rapid.

Încercați să curățați locul murdărit cât mai repede posibil. Cel mai bine imediat, ce apare pata, ca aceasta să nu aibă timp să pătrundă în fibre. Atunci când curățați locul murdărit, încercați să o faceți în așa fel, încât să nu extindeți murdăria, deoarece prin aceasta tot ce veți face, va fi să extindeți locul murdărit. În final, puteți spăla hainele în mașina de spălat la programul clasic. 

1.  Cum să îndepărtați petele de vin roșu?

Probabil fiecare iubitor de vin roșu a experimentat asta cel puțin odată. Este de ajuns doar un moment de neatenție si dezastrul în formă de pată roșie a și apărut. În astfel de cazuri, optați în schimb pentru un vin alb. Nu doar pentru că lasă o pată mai ușoară pe haine, ci și pentru că vă va ajuta să îndepărtați pata de vin roșu.

pată de vin

Puteți îndepărta cu ușurință petele de vin roșu cu vin alb sau cu sare. 

Aplicați pe locul murdar puțin vin alb și după un timp de acționare ștergeți cu un prosop. De asemenea, puteți aplica câteva picături de suc de lămâie și clătiți cu apă caldă sau, să puneți puțină sare, care va extrage umezeala. 

2.  Îndepărtați petele de iarbă cu oțet sau lămâie

Un picnic la iarbă verde într-o după-amiază însorită sună bine, nu-i așa? Ceea ce poate să numai fie atât de plăcut este atunci când pantalonii sau hainele sunt murdărite de iarbă. Pentru petele verzi folosiți oțet.

Înmuiați hainele murdare în apă și puneți-le  într-o baie cu oțet, folosiți 3 linguri de oțet pentru un litru de apă. Lăsați câteva ore la înmuiat și apoi spălați hainele în mașina de spălat la programul standard.

De asemenea, puteți folosi lămâie, a cărei aciditate va îndepărta cu ușurință petele de iarbă. În cele din urmă, puneți hainele murdare în mașina de spălat.

3.  Apa rece vă va scăpa de petele de cafea

Fără de ce nu vă puteți imagina fiecare dimineață? Dacă răspunsul vostru este cafeaua, atunci cel mai probabil ați încercat deja să rezolvați problema cu lichidul "dătător de viață" vărsat pe tricou sau cămașă. Dar, cum puteți să îndepărtați eficient o astfel de pată de cafea

cafea în pat

Cafeaua în combinație cu îmbrăcămintea deschisă la culoare înseamnă de obicei o pată maro pe tricou sau pantaloni.

Cea mai simplă și rapidă modalitate de îndepărtare a petei este să scufundați locul murdărit în apă rece. Încercați să frecați hainele sub apă în așa fel, încât să nu le deteriorați.

Un alt ajutor la îndepărtarea petelor de cafea este sucul de lămâie. Aplicați câteva picături de suc de lămâie pe pată și lăsați să acționeze câteva minute, apoi clătiți cu apă.

Sugestie: Apa rece este foarte importantă atunci când curățați petele organice rezistente. Dacă ați folosi apă caldă, murdăria ar pătrunde în fibre și apoi ar fi mai greu de curățat.

4.  Cum scăpați de petele de make-up?

Dușmanul tuturor gulerelor și hainelor cu guler ridicat, fără îndoială, produsele de machiaj. Pentru a evita un accident pe îmbrăcăminte sub forma unor pete bej, este nevoie de o doză bună de pricepere, și practică. Pentru cei mai puțin experimentați, este aici săpunul biliar sau alcoolul

Pe hainele murdărite de produsele de machiaj funcționează cel mai bine săpunul biliar. Acesta este un săpun cu un amestec de bilă de vită, care poate elimina petele de toate felurile într-un mod eficient. Înmuiați hainele murdare în apă rece, aplicați săpunul biliar pe pată și masați săpunul în haine ușor cu mâna. Apoi clătiți cu apă. 

 săpun biliar

Petele de machiaj sunt îndepărtate în mod fiabil cu săpunul biliar.

Sfat: Puteți folosi săpunul biliar pe o varietate de pete rezistente. Pe lângă cele de la machiaj, și pentru petele de grăsime, sânge, iarbă sau fructe.

Un alt ajutor de încredere pentru îndepărtarea petelor de la produsele cosmetice este alcoolul. De aceea pentru a îndepărta petele de machiaj puteți folosi de exemplu o soluție alcoolică pe bază de plante sau spumă de ras, care conține alcool. Aplicați alcoolul pe zona afectată, clătiți cu apă călduță și apoi spălați în mașina de spălat. 

5.  Pentru petele de transpirație folosiți lămâie sau oțet

Hainele purtate mai des tot se vor murdări, mai devreme, sau mai târziu, din cauza transpirației. Cele mai delicate materiale includ inul, mătasea sau pânza. Cum îndepărtați astfel de pete? Folosiți lămâie.

Stoarceți într-un litru de apă fierbinte 1 lămâie și puneți în recipient hainele murdare. Lăsați la înmuiat timp de o oră și apoi spălați în mașina de spălat.

Pentru petele de transpirație puteți folosi și oțet. Amestecați o cană de oțet cu o ceașcă de apă călduță, puneți în recipient hainele și frecați zona murdară cu mâinile până când pata dispare. Apoi spălați hainele în mașina de spălat. 

Sunteți interesați de mai multe sfaturi despre cum puteți să faceți față petelor rezistente? V-am pregătit partea a doua a acestui articol, în care veți găsi câteva sugestii utile.