Cum se curăță ușor și ieftin fierul de călcat? Vă sunt de ajuns produsele de curățat pentru uz casnic.

Bucăți de țesătură arse sau depuneri de calcar. Astfel de pete pot apărea pe talpa fierului de călcat și, în mod cert, nu doriți ca ele să apară pe rufele tocmai spălate. Pentru a preveni astfel de incidente îndepărtați cât mai repede posibil toată murdăria de pe fierul de călcat. Nu știți cum să o faceți? Permiteți-ne un sfat.

fier de călcat

Puteți face față cu ușurință impurităților de pe fierul de călcat cu produsele universale de curățat de uz casnic.

 

Curățarea fierului de călcat de depunerile de calcar nu este știință mare. Vă este îndeajuns chiar și oţetulobișnuit. Așezați fierul de călcat într-un recipient din plastic, cum ar fi un lighean, și turnați oțetul în recipient, astfel încât numai talpa fierului de călcat să fie acoperită, iar oțetul să nu pătrundă înăuntrul fierului de călcat. Lăsați-l să stea astfel, timp de o jumătate de oră, maxim o oră.

Cum să detartrați fierul de călcat

Cu siguranță nu uitați nici de detartrarea fierului de călcat. Tipurile moderne sunt în mare parte echipate cu sisteme de detartrare, care vor face această treabă în locul dvs.

Pentru modelele mai vechi, puteți folosi, din nou, oţet. Amestecați cu apă într-un raport de 1:1 și turnați această soluție în rezervorul de apă. Porniți funcțiunea de abur pe fierul de călcat și lăsați-l să acționeze câteva minute. În cele din urmă, clătiți rezervorul de câteva ori cu apă pentru a îndepărta mirosul neplăcut de oțet.

Cum se curăță petele de arsură de pe fierul de călcat

Programul selectat greșit la fierul de călcat sau programul selectat corect pe TV nu reprezintă semne de bun augur în timpul călcării. Temperatura setată nepotrivit atunci când călcați țesăturile delicate, sau un alt moment dedicat televizorului în locul fierului de călcat, poate însemna, în cel mai bun caz, o bucată de țesătură arsă pe fierul de călcat. În cel mai rău caz, o gaură în materialul textil, inclusiv pe masa de călcat.

impurități

Petele de arsură pot fi imprimate pe hainele, pe care le călcați, deteriorându-le astfel.

Pregătiți-vă pasta de dinți și oțetul

Cum eliminăm într-un mod eficient petele de arsură de la fierul de călcat? Puneți-vă încrederea în pasta de dinţi. Aplicați o cantitate mică de pastă pe o cârpă și îndepărtați petele de arsură cu o mișcare circulară. Apoi spălați suprafața de călcat cu apă și, ați terminat.

Totuși pentru petele mari de arsură pasta de dinți s-ar putea să nu fie suficientă. În astfel de cazuri, folosiți, din nou, oţet. Înmuiați o cârpă în oțet și treceți cu ea peste suprafața fierbinte de călcat. Dar, atenție, oțetul nu trebuie să pătrundă în orificiile de abur.

 

Sfat: Dacă doriți să economisiți multă muncă și griji, cumpărați-vă un tip de fier de călcat mai nou. Modelele moderne sunt echipate cu o suprafață antiaderentă.

 

Utilizați sare doar în cazuri extreme

Suprafața de călcat poate fi, de asemenea, curățată cu sare? Poate fi, dar cu ajutorul unui singur truc. Sarea poate lăsa urme de zgârietură pe suprafața metalică a fierului de călcat. De aceea, folosiți sarea doar în cazurile în care, aveți un tip de fier de călcat mai vechi.

Puneți sarea într-o cârpă și treceți ușor peste locurile arse. Sau puteți să treceți peste sarea fin măcinată direct cu fierul de călcat încălzit. Când ștergeți suprafața de călcat, petele de murdărie ar trebui să fie îndepărtate datorită sării. Și aici trebuie să aveți grijă ca, particulele de sare să nu pătrundă în orificiile de abur.

Prevenția vă va economisi multă muncă și bani

Cel mai simplu și eficient mod de a păstra fierul de călcat curat este prevenția. Este de ajuns să urmați câțiva pași simpli, datorită cărora, nu trebuie să vă mai faceți griji cu privire la îndepărtarea impurităților și depunerilor de calcar. Dacă o să aveți grijă de fierul de călcat, veți prelungi durata lui de viață si veți economisi bani, pe care îi puteți investi într-un model nou.

femeie

Dacă o să aveți grijă de fierul de călcat, acesta vă va răsplăti cu o viață lungă.

 

Cum să prelungiți viața fierului de călcat

  1. Turnați apă distilată sau moale în rezervorul de apă.
  2. Turnați întotdeauna apă din recipient.
  3. Călcați întotdeauna diferite tipuri de țesături la temperatura recomandată. Urmați pictogramele de pe eticheta de îmbrăcăminte.
  4. Păstrați fierul de călcat într-o poziție verticală într-un loc uscat și fără praf.
  5. Citiți cu atenție instrucțiunile de utilizare a fierului de călcat furnizate de către producător.

 

Sursă foto: Depositphotos.com